Publicitat
Publicitat

Més xàfecs i possibles tempestes, avui sobretot al nord-est

Avui es repetiran els ruixats localment forts, especialment a la tarda. Clarianes i més calor per Sant Jordi

Per avui dimarts a Mallorca i Menorca es preveuen intervals ennigulats amb ruixats localment moderats ocasionalment acompanyats de tempesta, que tendirà al llarg de l'horabaixa a cel poc ennigulat i temperatures sense variacions a l'Arxipèlag.

A Eivissa i Formentera, hi haurà intervals ennigulats amb possibilitat de ruixats febles, i tendirà al matí a cel poc ennigulat. Les temperatures no presentaran canvis i el vent serà del sud-oest fluix amb intervals de moderat girant a component nord al llarg del dia.

Els xàfecs i tempestes continuaran aquest dimarts, però avui els més intensos canviaran de sector: si ahir les pluges més abundants van descarregar sobretot al sud, avui el risc de tempestes fortes serà especialment alt a les comarques de Girona i a les del nord-est de Barcelona. Durant el matí els xàfecs seran força esporàdics i es combinaran amb estones de sol, a la tarda es reactivaran les tempestes que en alguns casos deixaran calamarsa. Àmbits com el Vallès, Osona, la Selva, i el Gironès podrien acollir els ruixats més forts després de dinar.

Tot això s'acabarà durant el vespre, i el temps serà molt millor per Sant Jordi. Demà farà sol, potser amb boires a primera hora en algunes d'aquestes comarques del nord-est. A la tarda descarregaran ruixats puntuals al Pirineu Occidental, però en general el sol continuarà predominant fins al vespre. Al matí farà més fresca, però el migdia de Sant Jordi serà el més càlid des de divendres, les temperatures s'enfilaran per sobre dels 20 graus gairebé arreu i fins i tot s'arribarà als 25 en algun cas. 

De la resta de la setmana en destaquem una nova tongada de tempestes que dijous a la tarda afectarà sobretot les comarques de l'oest. Dissabte encara reapareixeran alguns ruixats, probablement molt centrats al Pirineu. Les temperatures faran diverses pujades i baixades els pròxims dies. 

Durant les últimes hores els xàfecs han estat abundants en algunes comarques, sobretot del sud, les dades més destacables són: Pradell de la Teixeta 70 l/m2, Prades 61, Alforja 55, Piera 52. 

A http://arabalears.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF