Balears 10/10/2016

Menorca, al capdavant de la xarxa d'atenció a la dependència

Acord per implementar el Servei d'Ajuda a Domicili, que arribarà a tots els municipis el 2017

Ara Balears
2 min
La consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, amb representants dels ajuntaments que s'han adherit al conveni.

PalmaLa Conselleria de Serveis Socials i Cooperació ha signat aquest dilluns convenis de col·laboració amb cinc municipis de Menorca per desenvolupar a l'illa el Servei d'Ajuda a Domicili específic per a persones en situació de dependència. Es tracta d'un servei que només havia funcionat de manera experimental a Ferreries i que ara s'estendrà a quatre municipis més. D'aquesta manera, el SAD de dependència també s'implantarà a Maó, Ciutadella, Migjorn Gran i es Mercadal. Es preveu que l'any que ve s'hi sumin Sant Lluís i es Castell. La intenció de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació és que durant l'any sigui un servei que cobreixi el 100% de la població destinatària.

En una roda de premsa conjunta amb representants d'aquests ajuntaments, la consellera, Fina Santiago, ha mostrat la satisfacció per haver arribat a acords i per poder treballar conjuntament amb quasi tots els ajuntaments menorquins en l'àmbit de l'atenció a la dependència. Santiago ha recordat que, amb la posada en marxa d'aquest servei, Menorca serà la primera illa on pràcticament tots els municipis hauran completat els serveis de la xarxa d'atenció a la dependència, amb serveis de residència, centre de dia, servei d'ajuda a domicili i prestació econòmica.

La Conselleria finançarà un total de 9.480 hores d'aquest servei, gestionat pels ajuntaments, amb un pressupost de 180.000 euros. Els beneficiaris d'aquest servei d'ajuda a domicili són persones que tenen un grau reconegut de dependència, majoritàriament el grau I, que requereix ajuda a l’hora de fer tasques quotidianes com anar al bany, menjar, la higiene personal i la neteja, entre d'altres. La Conselleria ha assenyalat que el fet que el SAD de dependència aprofiti l'estructura del servei d'ajuda a domicili tradicional, que gestionen els municipis, permet, d'una banda, ampliar el número de beneficiaris i les hores oferides i, de l'altra, que els ajuntaments amb qui s’ha firmat el conveni puguin destinar els doblers a altres àrees i serveis.

stats