Membres de la PAH Menorca lluiten per evitar el desnonament de dos jubilats

El grup d'activistes s'ha tancat a la seu del Consell de Menorca, on exigeixen una resposta immediata a la situació del matrimoni

Un total de vuit persones es troben tancades en aquests moments a la seu del Consell de Menorca a Maó. Es tracta de sis membres de la Plataforma d'Afectats per a la Hipoteca (PAH) i dos jubilats que a finals d'aquest mes, el dia 25, es quedaran sense habitatge per una ordre de desnonament. Es tracta d'un matrimoni de Ciutadella, Joan Hitar i Carmen Amengual, de 67 i 70 anys, respectivament. L'acció ha estat desenvolupada per la comissió d'obra social de la PAH Menorca.

Les vuit persones es troben en el vestíbul del Consell i hi han anat per demanar explicacions sobre la promesa que fa uns dies els van traslladar a les oficines de l'IBAVI. Raquel Monreal, membre de la Comissió d'Obra Social de la PAH Menorca, assegura que "tot i que l'IBAVI ens va prometre una solució en forma d'un habitatge alternatiu, ara se'n desdiuen i per aquest motiu estam aquí". 

Monreal lamenta les formes d'alguns membres de l'equip de govern del Consell, com la mateixa presidenta, Maite Salord, que segons la membre de la PAH "ha donat l'ordre al guarda de seguretat que, en el cas que abandonem l'edifici, el tanqui amb clau". Un fet que de produir-se dificultaria la medicació que els dos jubilats han de prendre.

"Nosaltres haurem de sortir en un moment o un altre. Si no ens deixen accedir-hi de nou, hi haurà un greu problema", afegeix Monreal. Des de la PAH també es queixen del conseller balear d'Habitatge, el menorquí Marc Pons. Monreal considera que "Marc Pons, que va de compareixença en compareixença, hauria de donar la cara".

Però les reivindicacions no acaben en aquest punt, perquè Monreal també critica que "l' Ajuntament de Ciutadella no ha fet cap gestió i l'únic que ens han dit és que sortim de l'edifici a canvi d'una reunió".

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF