Mateu Matas 'Xurí': "Sobirania per a les Illes és una aposta necessària"

El candidat al Congrés de la formació sobiranista afirma que "no vull donar l'esquena al poble"

El cap de llista al Congrés de Sobirania per a les Illes, Mateu Matas 'Xurí', va afirmar que la formació que encapçala "és una aposta necessària" i que "no vull donar l'esquena al poble".

La nova formació política es va presentar en un sopar celebrat aquest dijous a Inca amb l'assistència de gairebé 200 persones. A més dels membres que formen la llista al Congrés i al Senat, entre els assistents hi eren també Bartomeu Mestre 'Balutxo', Biel Majoral i Cristòfol Soler.

En el moment dels parlaments, Xurí va destacar que "hi som per compromís i fidelitat" i que entre els objectius de la formació és "començar per anar a Madrid a dir que volem la nostra caixa per desrpés cohesionar el nostre poble". El cap de llista al Congrés va afirmar que "un diputat de Madrid no és el final del trajecte, només una estació".

Abans, però, va parlar el candidat al Senat, Josep de Luis, el qual va ressaltar que si Sobirania per a les Illes s'ha format per anar a les eleccions espanyoles és perquè "no volíem que els nostres quedassin orfes". De Luis afirmà que els objectius de la formació és "comandar a ca nostra" i que "volem prendre les decisions des de la proximitat". La candidata al Senat, Maria Loreto Amorós, també va tenir el seu discurs, en el qual va destacar el feminisme que ha de tenir la nova formació política per anar a Madrid: "Volem unes illes sobiranes i també unes dones lliures i sobiranes".

L'acte va acabar amb l'actuació de Biel Majoral, el qual va cantar la cançó 'Sa Porrassa' acompanyat de Xurí.

EDICIÓ PAPER 24/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF