TRIBUNALS

Matas demana pagar una multa de 45.000 euros

L'expresident reconeix els dos delictes de prevaricació i frau a l'Administració, però nega la malversació de cabals públics

La representació processal de l'expresident i exministre de Medi Ambient Jaume Matas s'ha adherit en part a l'escrit de conclusions definitives tant del Ministeri Fiscal com de l'Advocacia de la Comunitat Autònoma. En cap cas, concorda amb l'acusació popular representada per Manos Limpias.

El misser de Matas, José Zaforteza, reconeix els dos delictes de prevaricació i frau a l'Administració que li imputa la Fiscalia, amb la circumstància atenuant de confessió i reparació dels d'anys molt qualificada. Ara bé, el que no reconeix l'expresident és la malversació de cabals públics.

Segons la defensa de Matas, ell va ordenar la contractació de l'Institut Nóos, però no fou qui donà l'ordre de pagament de 400.000 euros. És per això que l'advocat demana que Matas sigui condemnat a 7 mesos de presó substituïbles per 15 mesos de multa a pagar 100 euros al dia. Un pagament total de 45.000 euros, a part del que ja consignà amb la venda del seu palauet del carrer Sant Feliu: 865.256'67 euros per la reparació dels danys causats als comptes públics.

El Ministeri Fiscal, en canvi, l'acusa d'un delicte de malversació de cabals públics en concurs medial amb un delicte continuat de prevaricació i amb un delicte de falsedat en document públic amb la pena de 4 anys de presó i 10 anys d'inhabilitació absoluta, a més d'1 any de presó i inhabilitació especial per càrrec públic durant 3 anys. 

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF