Publicitat
Publicitat

MOBILITZACIÓ

MÉS obre portes per acostar-se al ciutadà

Amb el lema “Recuperem el futur”, enceta un mètode participatiu per escoltar i “captar” suports

“No tots som iguals. Si els que governen sense escoltar o per interessos diferents del servei públic aconsegueixen traslladar la idea que tota la classe política és el mateix, llavors desanimen la gent a mobilitzar-se i a participar, que és el que pretenem”, deia ahir un militant històric de MÉS a les escales de la plaça Major de Palma.

L’havien citat juntament amb els càrrecs públics i membres destacats de l’organització per fer-se una foto amb el lema “Recuperem el futur”. La iniciativa pretén, en paraules del portaveu de MÉS, Biel Barceló, “mobilitzar la ciutadania progressista que estima Mallorca amb el propòsit de fer possible un canvi polític i social l’any que ve”, amb referència a les eleccions autonòmiques i municipals.

Aquest procés de permeabilització de la coalició inclou, segons anuncià Barceló, una crida a la ciutadania perquè participi en el procés de primàries obertes per tal d’escollir els caps de llista i tots els integrants de les llistes de MÉS al Parlament i al Consell de Mallorca.

Sobre si es faran primàries per escollir el candidat a l’Ajuntament de Palma i a la resta de municipis, Barceló va assegurar que cada junta local de MÉS ho decidirà.

Els dirigents de la formació explicaren que la campanya que encetaren ahir no és una acció “estrictament electoral, perquè per començar no ens trobam, ni prop fer-hi, en aquest període”, sinó que vol encetar un procés de diàleg i obrir la coalició a les propostes i problemàtiques que plantegin els ciutadans.

Cal destacar que MÉS ha renunciat a presentar-se a la campanya de les europees i, per tant, la seva mirada està posada a fomentar “l’activisme ciutadà, que tots agafem consciència que només dient el que trobam, aportant idees i, en definitiva, fent de la política quelcom obert, canviarem el que no ens agrada”, digueren.

“Quan tota la ciutadania progressista es mobilitza, el canvi és possible”, va assegurar Biel Barceló, que va insistir en la necessitat d’obrir la política als ciutadans i d’impulsar processos participatius en els municipis i barriades perquè “la gent decideixi quina política vol que facin les institucions”.

Amb aquest motiu, MÉS organitzarà trobades amb els ciutadans en municipis i barriades i durà a terme “debats oberts”, constituirà assemblees locals perquè aquells que no s’acosten a la política la vegin com una activitat “normal i propera”. Barceló va assegurar que “s’escoltarà la gent i es recolliran les seves propostes” per elaborar el programa electoral de MÉS per al 2015.

El portaveu no va desaprofitar l’oportunitat per criticar el Govern Bauzá i va assegurar que a Balears “s’estan produint greus retrocessos democràtics”. El Govern Bauzá, en la seva opinió, “no resol els problemes de la gent i només es dedica a satisfer els seus amics poderosos, a imposar la seva ideologia antimallorquina i a dividir la societat”, va sentenciar.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF