MÉS demana l'expulsió de Carlos Simarro del PP per homòfob

La formació considera que els conservadors han de ser coherents amb l'aprovació de la llei contra l'homofòbia, a la qual donaren suport

La formació MÉS ha demanat aquest divendres l'expulsió del Partit Popular de l'exbatle del PP a l'Ajuntament de Sóller, Carlos Simarro, per considerar que les seves declaracions en l'últim ple municipal van ser "homòfobes".

"MÉS insta al PP a expulsar-ho del partit, en coherència amb el suport dels conservadors en la llei contra l'homofòbia, recentment aprovada per unanimitat al Parlament" ha indicat aquesta formació en un comunicat.

Segons MÉS, Simarro també ha de dimitir com a portaveu del PP a l'Ajuntament de Sóller, després que proposés celebrar el "dia del masclot" o "la setmana de la senyoreta de tota la vida", per argumentar el rebuig a la moció presentada pels grups de la majoria progressista en defensa dels drets del col·lectiu LGTB i contra l'homofòbia.

El portaveu de MÉS per Mallorca, David Abril, ha destacat que "després d'haver aprovat el Parlament la llei contra l'homofòbia amb el consens de tots els grups polítics, sorprèn que el PP encara tingui personatges com Carlos Simarro, indignes de la política i que insulten el col·lectiu d'homosexuals, lesbianes, bisexuals i transexuals ".

Per la seva banda, el diputat de MÉS per Menorca, Nel Martí, ha assenyalat que "alguns encara no han entès que si és necessària la visualització i la reivindicació de LBGTBI és perquè encara queda molt camí per recórrer per aconseguir la normalitat".

"Fer burla de les reivindicacions de qui ha sofert marginació, persecució i anihilació és posar-se al costat dels quals segueixen discriminant i fent apologia de l'homofòbia", ha afegit Marti

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF