L'empresa pública TRAGSA ja gestiona la neteja dels hospitals Son Llàtzer i Joan March

El Servei de Salut va rescatar la concessió perquè l’empresa anterior no pagava les nòmines als  treballadors

Les treballadores i els treballadors de la neteja dels hospitals Son Llàtzer i Joan March, de 14 centres de salut i de 22 unitats bàsiques ja treballen per a l’empresa pública TRAGSA, que ha començat aquest dijous a fer-se càrrec de la neteja d’aquests centres, segons ha informat la Conselleria de Salut en un comunicat. L’encàrrec de gestió és per un any, prorrogable sis mesos.

L’anterior empresa que gestionava la neteja d’aquests centres no va complir amb diferents aspectes del contracte, el més important dels quals era l’ impagament de les nòmines als treballadors. Per aquest motiu, el Servei de Salut va rescatar, el 24 d’abril, la concessió, en una “decisió sense precedents” que es va comunicar durant una reunió amb la Direcció General de Treball del Govern de les Illes Balears i amb representants sindicals del personal de neteja de l’empresa Kle.

La Conselleria de Salut recorda en el comunicat que el Govern estava al corrent del pagament amb l’empresa, però l’empresa no pagava les nòmines, i per això es va comunicar a la Inspecció de Treball i a la Seguretat Social la comissió de possibles irregularitats per part de l’empresa. Finalment, el Consell de Govern, reunit en la sessió del 19 de maig, va autoritzar l’inici del procés per a la contractació de l’empresa pública TRAGSA amb càrrec als pressuposts de la Comunitat Autònoma dels anys 2017 i 2018.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF