TRIBUNALS

L'acusat de matar un jove amb una botella de vidre a Gomila defensa que només el volia atemorir

La Fiscalia demana per a l'encausat 12 anys de presó per un delicte d'homicidi

El Tribunal del Jurat de l' Audiència Provincial de les Balears ha començat el judici contra Emerson M.H., l'home acusat d'haver-ne matat un altre en una brega prop de la plaça Gomila. Els fets van ocórrer la matinada de dia 25 de desembre de l'any passat. La Fiscalia demana per a l'encausat una pena de 12 anys de presó per un delicte d'homicidi.

"La meva intenció era espantar-lo, no causar-li la mort", ha assegurat l'acusat davant el jurat popular. Emerson ha contat que arribà amb la seva dona i la seva fillastra de 16 anys a una discoteca de Gomila devers les 5.15 hores del dematí aproximadament. Segons la seva declaració, la seva fillastra va voler fer una fotografia i algú li tocà el cul, fet que encetà una baralla multitudinària. Emerson ha explicat que començaren a llançar-se objectes, tassons... i que hi hagueren d'intervenir els guardes de seguretat del local.

L'acusat ha reconegut que no sap si l'home que morí és qui tocà el cul a la seva fillastra. Emerson ha contat que decidiren tornar a casa i que esperaren que el grup amb qui s'havien enfrontat se n'anàs. Sembla que pel camí, en unes escales que uneixen Gomila amb el passeig Marítim, sentiren rebentar una botella de vidre al seu costat. "Jo vaig córrer cap a ells per aturar-los", ha dit. Emerson ha assegurat que els llevà la botella i algú li digué: "Et mataré, fill de puta", mentre l'agafaven per darrere. 

"Em vaig espantar moltíssim, em vaig fer cap enrere i em vaig espantar moltíssim", ha repetit l'acusat davant la Sala. "Partim, partim, vaig dir a la meva dona", ha explicat. L'acusat ha assegurat que ell agafà la botella i l'alçà perquè s'allunyassin. "Temia per la vida de la meva filla i de la meva dona", ha confessat. 

A la pregunta de si va arribar a fer l'acte de clavar-li la botella al coll, l'acusat ha contestat a preguntes del fiscal Ladislao Roig que no. L'acusat ha donat a entendre que la víctima es va llançar contra la botella que duia a la mà. "Qualsevol pare faria el que vaig fer perquè no pegassin una botellada a una filla", ha afegit. Una de les proves del judici que ja ha pogut veure el jurat popular és un vídeo en el qual es veu la baralla a les escales. 

Emerson ha dit que tot va anar molt ràpid i no desitja a ningú el que passà. I sabé per les notícies que el jove havia mort. L' acusació particular, que representa els familiars de la víctima, l 'acusa d'un delicte d'assassinat amb traïdoria.

D'altra banda, el Ministeri Fiscal demana que Emerson indemnitzi amb 50.000 euros els hereters legals del mort. L'advocat de l'acusat ha dit en la primera sessió de judici que el seu representat ha fet "un esforç titànic" per reunir 12.000 euros estant a la presó, que "avui, aquí i ara arriba fins a 12.000 euros", però que pagarà els 50.000 euros. 

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF