L'IB Jove confia a poder doblar el pressupost per als camps de treball

La Conselleria de Cultura fa un balanç “molt positiu” de la recuperació enguany d'aquestes activitats

El Govern es dóna per "molt satisfet" amb la repercussió que ha tingut enguany el programa de camps de treball, que s'ha recuperat després d'haver estat descartat durant la legislatura anterior. Així ho ha dit la consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu, durant la visita a la darrera de les activitats d'aquest estiu, a l' illa de la Dragonera.

El director de l'IB Jove, Joan Ferrà, ha destacat que enguany s'hi van presentar 16 propostes, però que només se'n van poder executar sis amb un pressupost de 45.000 euros. Tot i que alguns es van descartar perquè no complien amb els objectius de la Conselleria, Ferrà confia que la dotació pressupostària sigui major, fins i tot doblar-la, i es puguin desenvolupar més activitats d'aquest tipus.

Uns 90 joves de tot l'Estat han participat en les sis activitats, de temàtica diversa: a la Dragonera, per exemple, els voluntaris han duit a terme activitats de recuperació de la fauna, mentre que a Alaró es van rehabilitar aljubs musulmans. El que es va organitzar a Santanyí, en canvi, tenia un vessant més artístic.

Ferrà ha destacat la gran acollida que va tenir el camp de sa Pobla, on  onze voluntaris van pintar tres grafits al passeig del Tren i organitzant una Nit de l'Art. El director de l'IB Jove ha volgut subratllar la gran acceptació que va tenir entre els veïns la intervenció artística. La consellera, Ruth Mateu, ha destacat que amb aquests camps de treball es promociona un tipus de turisme juvenil conscienciat amb els valors de la preservació del Medi Ambient, un públic potencial dins de l'objectiu de promocionar el turisme sostenible.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF