L'Assemblea de Docents acorda traslladar al pacte per l'educació les propostes que es facin des dels centres

Els docents critiquen la consellera Riera i recorden que ja fa cinc setmanes que els digué que els cridaria per veure's

Unes 130 persones s'han reunit avui a l'IES Marratxí per participar en l'assemblea de docents, centrada aquest primer trimestre del curs en la redacció d'una nova proposta educativa. En aquest sentit, l'assemblea ha acordat instar els centres que facin aportacions amb relació al document que s'ha començat a redactar en el marc del pacte per l'educació, un col·lectiu que integra gran part de la comunitat educativa. Així, les tres persones que té l'Assemblea dins el comitè de redacció vehicularan les aportacions que es facin arribar per part de les assemblees de centre.

Antoni Salvà, docent que forma part d'aquest comitè de redacció, ha explicat que, tanmateix, aquesta és una feina que no s'acaba el mes de maig, que els terminis són molt llargs quan es parla d'educació, "sense deixar de banda la urgència del combat contra les lleis que entorpeixen l'educació, com la LOMQE i el TIL", han dit des de l'Assemblea.

Nou escenari

Igualment, els docents han abordat també el "nou escenari" que s'ha obert amb la derrota judicial del TIL i amb l'arribada de la consellera Núria Riera. S'han mostrat molt crítics amb la nova titular d'Educació i recorden que "ja fa cinc setmanes que ens va dir que ens telefonaria per reunir-nos". "L'únic que han canviat són les cares de davant i l'única oportunitat que té Riera són els pressupostos", ha afirmat Miquel Àngel Tortell. Amb tot, creuen que "l'únic que farà és no fer res".

Si la situació no es reverteix i no es veuen canvis reals, més enllà dels que han forçat els tribunals, el comitè de vaga podria plantejar noves accions o reivindicacions.

D'altra banda, s'ha informat també que el 7 i 8 de novembre es presentarà un nou vídeo que s'ha fet amb un muntatge de la cançó 'Happy'.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF