POLÈMICA

L'Ajuntament de Pollença demana un informe jurídic sobre el policia local condemnat per agressions

La sentència, que encara no és ferma, condemnava l'agent a un any i sis mesos de presó i tres anys d'inhabilitació

L'Ajuntament de Pollença ha obert un expedient informatiu i ha demanat un informe jurídic sobre l'acabat de contractar policia local, que va ser condemnat per part de l'Audiència de Palma a un any i sis mesos de presó i tres anys d'inhabilitació per l'agressió a un detingut als  calabossos del quarter de Sant Ferran de Palma.

El batle de Pollença, Miquel Àngel March, ha explicat a l' ARA Balears que, com que encara està pendent que el Tribunal Suprem confirmi o anul·li la sentència de l'Audiència de Palma, "no podem excloure" aquest agent, que fa uns dies es va incorporar al cos policial del municipi, després que el Consistori pollencí convocàs, a través d'una borsa de treball, el reforç de fins a tres policies per a aquesta temporada d'estiu. El policia condemnat va quedar segon en la convocatòria i, per tant, va accedir a la plaça.

March ha afirmat que "rebutjam tota agressió", però alerta que "no podem prejutjar allò que encara ha de dir el tribunal". I ha afegit que en el moment en què es publiqui la sentència es prendran les decisions oportunes.

Els fets varen ocórrer el 26 de maig de 2011, quan un arrestat, amb les manilles posades i les mans fermades per davall de la cadira en què estava assegut, fou agredit en tres ocasions per l'agent que vesteix ara l'uniforme de la Policia Local de Pollença, Antonio G.M. Tres agents més que eren presents en el dipòsit de detinguts varen presenciar l'agressió i no feren res per evitar-la, i també varen ser condemnats a un any de presó.

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF