CAS PALMA ARENA

Jaume Matas demana permís al jutge per poder sortir d'Espanya

Sobre l'expresident del Govern ja recauen dues condemnes fermes per corrupció

L'expresident del Govern balear Jaume Matas ha demanat al jutge instructor del cas Palma Arena, José Castro, que li retiri la prohibició de sortir d'Espanya que pesa sobre ell com a mesura cautelar dins la peça principal del procediment.

El jutge ha traslladat a la Fiscalia i a la resta de les parts la sol·licitud plantejada per la defensa de Matas perquè s'hi pronunciïn en el termini de deu dies, segons recull una providència.

La peça principal del cas Palma Arena és la que investiga el sobrecost i les presumptes irregularitats en la construcció del velòdrom del mateix nom, que es va pressupostar en 48 milions d'euros i va costar-ne més de 100.

El febrer de 2014, el jutge instructor va acceptar parcialment la petició d'aixecament de les mesures cautelars i va eximir Matas de l'obligació de comparèixer en seu judicial o policial cada quinze dies.

No obstant això, va decidir mantenir-li la retirada del passaport i la prohibició d'abandonar Espanya, que juntament amb les compareixences li havia imposat el 30 de març de 2010.

En aquella data també li va imposar una fiança de 3 milions d'euros, que després de dos recursos va quedar reduïda a 500.000 euros i li va ser finalment retirada l'abril de 2012.

Matas, sobre qui ja han recaigut dues condemnes fermes per corrupció dins el cas Palma Arena, està pendent de la sentència del judici del cas Nóos, en el qual està acusat de malversació, en concurs amb prevaricació i falsedat, i frau.

La Fiscalia i l' Advocacia de la Comunitat Autònoma de Balears demanen per a ell 5 anys de presó, mentre que Manos Limpias, que exerceix l'acusació popular, sol·licita una condemna d'11 anys.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF