La infanta no recorrerà la imputació i declararà davant Castro

Els seus advocats han presentat un escrit al jutge José Castro "renunciant al seu dret com a ciutadana" i anunciant la compareixença


La infanta Cristina no recorrerà la interlocutòria de José Castro , jutge instructor del cas Nóos, que  l'ha citat a declarar com a imputada, i ha anunciat mitjançant els seus lletrats que s'oferirà a comparèixer davant Castro en "la data que s'assenyali a aquest efecte" .

El comunicat remès per l'equip d'advocats que dirigeix Miquel Roca assegura que " ha decidit renunciar al dret al recurs que , com a ciutadana , li és conferit per la Constitució i comparèixer voluntàriament davant l'il·lustríssim S r. jutge instructor en la data que s'assenyali a aquest efecte" , afirma un comunicat enviat per Roca Junyent , en el qual especifica que aquestes decisions consten en un escrit presentat davant el Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma .

La infanta ha estat citada a declarar com a imputada el pròxim 8 de març. La renúncia a recórrer era una de les alternatives que estaven valorant amb vista a adoptar una decisió definitiva abans que conclogui el termini de què disposen per impugnar la resolució i que finalitzava dimecres que ve.

La Casa del Rei ha valorat "molt positivament" la decisió de la infanta Cristina de no recórrer la seva imputació per frau fiscal i blanqueig de capitals del jutge instructor del cas Nóos, José Castro. Un portaveu de la Zarzuela ha assenyalat a Efe que des de la institució s'acull favorablement la decisió anunciada pel despatx d'advocats dirigit per Miquel Roca, defensor de la senyora Cristina en el procediment obert en un jutjat de Palma pel cas Nóos.
Durant tota la jornada d'ahir, en què Miquel Roca també va ser a Madrid, la Casa del Rei va mantenir un absolut mutisme respecte de la possibilitat que la defensa de la infanta canviàs la seva estratègia i optàs per no presentar-hi recurs.

EDICIÓ PAPER 09/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF