Publicitat
Publicitat

L'IEC presenta l'informe de la situació del català 2015

L'estudi conclou que el canvi sociopolític en els territoris catalanòfons "va obrir una etapa amb un horitzó d'esperança renovat"

"El 2015 va cloure una etapa molt negativa en la història social de la llengua catalana". És una de les conclusions que es desprèn de l''IX Informe sobre la situació de la llengua catalana', que ha estat coordinat per la xarxa Cruscat de l' Institut d'Estudis Catalans (IEC), que es presenta aquest dimarts horabaixa a Barcelona.

L'informe, que estudia l'evolució sociolingüística dels territoris catalanòfons (Illes Balears, País Valencià, Catalunya, Catalunya Nord, Andorra, l'Alguer i la Franja) i radiografia l'estat del català l'any 2015, també conclou que "el canvi en l’escenari sociopolític dels territoris de llengua catalana va obrir una etapa amb un horitzó d’esperança renovat".

A l'acte, que se es du a terme a la Sala Pere i Joan Coromines de l'IEC, hi intervindran el seu president, Joandomènec Ros, i Miquel Àngel Pradilla, director de la Xarxa CRUSCAT de l'IEC i coordinador de l'informe, el qual n'exposarà les conclusions. A la presentació també hi acudiran la directora general de Política Lingüística de les Illes Balears, Marta Fuxà; la seva homòloga a Catalunya, Ester Franquesa; i la subdirectora general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme del País Valencià,  Nathalie Torres Garcia.

L'informe ha estat promogut i supervisat per Òmnium Cultural i Plataforma per la Llengua.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF