Horrach diu de l'acusació de Manos Limpias a la infanta: "Quanta buidor!"

El fiscal assegura que "era i és una sospita infundada, alimentada i desproporcionada per alguns mitjans de comunicació"

El fiscal anticorrupció Pedro Horrach. / ISAAC BUJ

El fiscal anticorrupció Pedro Horrach ha acabat el seu informe citant Émile Zola i el seu "J'accuse...!". Horrach ha mencionat les paraules de Zola, "quanta buidor!", per referir-se a l'acusació de Manos Limpias contra la infanta Cristina de Borbó.

"Cristina de Borbó és infanta d'Espanya, crim; és llicenciada en Ciències Polítiques i treballa a la Caixa, crim; en els escorcolls domiciliaris no es troben papers compromesos, crim; en una ocasió visità l'Instituto Nóos per anar a cercar el seu marit, crim; va constituir una societat amb el seu cònjuge, crim; ni un sol testimoni parla en contra seva, crim; no es torba davant les preguntes de l'instructor, crim; tot crim, sempre crim", deia aquest dimecres el fiscal Horrach en defensa de la infanta Cristina.

Segons el fiscal, han estat dos anys de pèrdua de temps embolicats amb el que "era i és una sospita infundada, alimentada i desproporcionada per alguns mitjans de comunicació". El fiscal manté que l'actuació de la infanta no constitueix cap infracció administrativa.

El Ministeri Fiscal no acusa la germana del rei Felip VI en el cas Nóos. És únicament per l'acusació popular del sindicat Manos Limpias que la infanta s'asseu a la banqueta dels acusats. Manos Limpias la considera cooperadora necessària a títol lucratiu dels delictes que acusen el seu marit, Iñaki Urdangarin. És per això que li demanen 8 anys de presó.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF