Publicitat
Publicitat

La Guàrdia Civil investiga una de les agressions sexuals denunciades durant la revetla de Sineu

Dues dones denunciaren verbalment a la Policia Local que uns homes les havien sotmeses a tocaments

La Policia Judicial de la Guàrdia Civil d'Inca investiga una de les presumptes agressions sexuals registrades durant la revetla de Sineu de la matinada del dimarts, celebrada després de les festes de la Mucada. Les perquisicions s'han iniciat una vegada la dona que va patir l'assalt ha formalitzat la denúncia durant la matinada d'aquest dimecres. Segons fonts de l'Institut Armat, la víctima va conèixer l'autor de l'agressió durant la nit de la festivitat de Sineu, motiu pel qual ha pogut aportar als investigadors un nom i diversos detalls que de ben segur ajudaran en la recerca. Per tant, és previsible que pugui identificar amb facilitat l'agressor. Amb tot, aquest no és l'únic cas de violència de gènere que es va produir aquell vespre.  

Amb aquesta, foren dues dones les que van explicar a la Policia Local de Sineu que dos homes les havien sotmeses a tocaments contra la seva voluntat, tal com ha avançat aquest dimecres 'Diario de Mallorca'. Ambdós casos van tenir lloc durant la mateixa revetla, a la matinada d'aquest dimarts, encara que no presenten relació. Segons fonts de la Policia Municipal, els agents van recomanar a les dones que es dirigissin al metge per tal d'acreditar els tocaments per les dificultats per demostrar els fets. Els mateixos policies s'haurien oferit a acompanyar-les. A continuació, el cas va derivar-se a la Guàrdia Civil d'Inca.

Les notícies sobre agressions sexuals durant les festes populars comencen a fer-se habituals a Mallorca, que encara no ha oblidat els assalts que varen tenir lloc  durant el Firó de Sóller d'enguany o durant les darreres  Festes del Carme

El Consell fa costat a les víctimes

El Consell de Mallorca no ha trigat a expressar el seu recolzament a les dues víctimes de les agressions. "Refusem tot tipus de violència sexista i sexual", ha remarcat en un comunicat enviat hores després que la notícia trascendís als mitjans. La institució insular també ha volgut recordar que treballa per a promoure unes festes lliures de violències sexistes i sexuals amb la campanya ' No i Punt!', que enguany engloba 34 pobles de Mallorca. Amb aquesta campanya es pretén visibilitzar un problema que es considera que ha quedat sempre a l'ombra, així com "encoratjar a les noies i dones per a que no tinguin por a denunciar i facin un pas endavant". 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 25/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF