EDUCACIÓ

El Govern recula i no retornarà la paga extra de 2012 a la concertada

L'STEI denuncia el tracte discriminatori respecte del professorat de la pública

El professorat de l'ensenyament concertat serà l'únic col·lectiu de tots els afectats al qual no es pagarà la devolució del 12,5% de la paga extra de 2012. Així ho ha denunciat l'STEI intersindical aquest dijous en un comunicat.

Segons detallen, l'Administració havia comunicat que a la nòmina del mes de juny de 2016 se'ls retornaria aquest percentatge, segons els terminis marcats pels acords. Però ara la Conselleria ha comunicat que, per mandat del Departament d'Intervenció, el professorat de l'escola concertada no rebrà aquesta quantitat.

L'STEI denuncia que es tracta del segon incompliment de l'acord de millora "en molt poc temps". En concret, apunten que dia 20 de maig es va haver de signar una modificació dels terminis pactats i signats el febrer per administració, patronal i sindicats.

La paga extra de Nadal 2012 va ser sostreta per decret al funcionariat i altre personal públic, a més del professorat de l'ensenyament concertat, que cobra per pagament delegat.

Educació convoca cursos d'anglès per al professorat de centres públics

La Conselleria d'Educació ha convocat cursos d'anglès avançats específics per al professorat dels centres públics, que es realitzaran a les escoles d'idiomes i seran gratuïts. En concret, hi haurà 375 places per als nivells B2 i C1 d'anglès. Els cursos s'impartiran a partir de l'octubre i tenen com a objectiu preparar els professors per a la millora de la pràctica docent en relació amb l'aprenentatge de llengües.

A més, la Conselleria té previst realitzar cinc cursos d'acreditació en metodologies per a àrees no lingüístiques estrangeres.

Els docents d’alguna llengua estrangera en actiu a centres públics de les Illes Balears es podran inscriure als cursos de formació per actualitzar la competència metodològica i els recursos per facilitar l’aprenentatge de les llengües estrangeres als alumnes de les diferents etapes educatives.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF