El Govern publicarà informes sobre els seus contractes menors

La proposta, iniciativa de MÉS per Menorca, vol "contribuir a prevenir la corrupció"

El Govern farà públics els informes sobre els seus contractes menors des del 2012 després que aquest dimecres s'aprovàs en comissió parlamentària una iniciativa de MÉS per Menorca en aquest sentit. La proposta ha rebut el vot a favor de tots els partits excepte el PP, que ha optat per l'abstenció.

L'objectiu de la mesura és, segons ha explicat la diputada Patrícia Font,"recuperar la legitimitat de les institucions públiques, reduir la desconfiança política i institucional, i contribuir a prevenir la corrupció". Per fer-ho (i per evitar situacions com la crisi dels contractes menors a les conselleries de MÉS i que va acabar amb la dimissió de Ruth Mateu com a consellera de Cultura), el Parlament demanarà a la Intervenció General de la Comunitat Autònoma un informe anual de control financer per revisar el fraccionament de despeses en la tramitació de contractes menors.

A més, l'Executiu balear haurà de penjar al seu portal de transparència o de contractació tots els informes de control financer elaborats per Intervenció abans de sis mesos, ja que l'Administració "és responsable de tots els seus actes i ha de donar compte a la ciutadania del que fa i com ho fa".

Font ha reivindicat la transparència com a mitjà jurídic i tècnic per fer possible la participació ciutadana efectiva als assumptes públics perquè permet que la societat estigui més i millor informada i, per tant, prengui millors decisions.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF