Acaba sense acord la reunió d'Educació amb els sindicats

Demà es tornaran a reunir, des de les 16 hores, a la seu de la Conselleria

La reunió entre la Conselleria d'Educació i els comitès de vaga ha acabat sense que les dues parts arribàssin a cap acord. Es tractava de la primera trobada entre els comitès de vaga dels sindicats i de l'Assemblea de Docents des de l'inici de la vaga indefinida, el 16 de setembre.

Tot i que han tancat la segona reunió per desbloquejar el conflicte sense acord, en mantenir-se inamovibles en les seves postures inicials , també s'han citat per tornar a negociar demà .

Els sindicats convocants de la vaga indefinida de professors ( STEI i CCOO) , han tornat a exigir que el  TIL s'apliqui voluntàriament en tots els cicles educatius i han sol·licitat també la retirada del projecte de Llei de Símbols .

La Conselleria ha estat representada a la reunió per la seva màxima responsable , Joana Maria Camps , i pel secretari autonòmic , Guillem Estarellas; i ha mantingut la seva oferta de què el TIL sigui d'aplicació voluntària a primer d'ESO i obligatori a infantil , primer, tercer i cinquè de primària .

L'únic avenç en la reunió celebrada aquesta tarda ha estat la incorporació a la negociació de l'altra entitat convocant de la vaga , l'Assemblea de Docents , admesa com a interlocutor pel departament autonòmic d'Educació per afavorir el diàleg , que continuarà demà amb una altra reunió convocada a les 16.00 hores.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF