El Govern admet "errors de forma i comunicació" però no en les seves polítiques"

Riera s'ha reafirmat en que la implantació del trilingüisme "és adequada", encara que la manera de "tirar-la endavant cal consensuar-i comunicar-ho"

La portaveu del Govern, Núria Riera, ha assegurat avui que l'executiu pot haver-se equivocat "en les formes" amb què ha impulsat les seves polítiques i en la manera en què les ha comunicat a la ciutadania, però no en una gestió que "ha estat la que calia fer i ha estat positiva".

Riera ha declarat que la pèrdua de la majoria absoluta del PP al Parlament, els consells i molts dels ajuntaments de les illes el passat diumenge és fruit de que bona part dels electors que el 2011 van donar suport al seu partit es van abstenir i altres han recolzat a "partits nous que il·lusionen la gent i presenten unes noves polítiques, més modernes i més pròximes".

"Hem de mirar d'il·lusionar una altra vegada a la gent", ha subratllat la portaveu en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal celebrada avui pel Govern en funcions, que descarta la possibilitat que el PP segueixi participant en la gestió de la comunitat perquè "la ciutadania no ha estat contenta".

Riera, que prendrà possessió de l'acta de diputada que va obtenir en els comicis com a número 8 de la llista del PP per Mallorca, ha tornat a contradir la direcció estatal del seu partit a l'assegurar que se celebrarà un congrés extraordinari "després de l'estiu", tal com va anunciar el president regional, José Ramón Bauzá. "El president no es llença a la piscina per que sí", ha emfatitzat.

A la reunió del gabinet en funcions els consellers han coincidit en la necessitat de "fer autocrítica", ha detallat la portaveu, per a qui la caiguda en el suport electoral del PP demostra que "no només cal fer gestió sinó comunicar millor". "És evident que hi ha hagut actuacions que en les formes cal millorar", ha reiterat Riera, que en la seva condició de consellera d'Educació ha "intentat ser propera i consensuar el més possible", encara que admet que potser s'ha "quedat a meitat de camí en moltes coses ".

També ha incidit que "l'actuació econòmica ha estat difícil" perquè ha calgut fer retallades que resulten impopulars "a curt termini" si no s'expliquen "de manera clara" a la població. S'ha reafirmat en que la implantació del trilingüisme "és adequada", encara que la manera de "tirar-la endavant cal consensuar-i comunicar-ho", ha assumit Riera.

No obstant això, la portaveu entén que la successió d'informacions sobre casos de corrupció no ha incidit en els resultats del PP, que ha adoptat "totes" les "mesures de transparència" necessàries per distingir-se de les conductes il·legals de "persones" individuals en etapes anteriors.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF