El Govern detecta sobreocupació en el 72% dels establiments inspeccionats el mes d'agost

Les sancions podrien arribar als 500.000 euros perquè en algun local s'ha detectat fins a un 64% més de clients dels que hi hauria d'haver

La sobreocupació als hotels de les Illes ja no és un mite. La Direcció General de Turisme ha anunciat, a través d'un comunicat, que una campanya d'inspecció, duta a terme a Mallorca aquest mes d'agost, ha detectat sobreocupació en el 72% dels 40 establiments d'allotjament turístic inspeccionats.

Tot i que la majoria d'actes s'han aixecat per un percentatge de sobreocupació d'entre l'1 i el 10%, també s'han donat casos extrems d'una quota de sobreocupació d'entre el 50 i el 64%.

Les sancions corresponents poden anar dels 4.001 als 40.000 euros i la Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme afirma que ja ha iniciat els tràmits administratius corresponents. El total de les sancions podria sumar més de 500.000 euros.

Atesa la gravetat de les infraccions en alguns dels casos, la Conselleria assegura que s'està estudiant prendre altres mesures sancionadores que permet el marc legal.

"És molt preocupant que al 72% dels establiments inspeccionats hàgim trobat sobreocupació", ha explicat la directora general de Turisme, Pilar Carbonell, "en primer lloc perquè significa una sobrecàrrega de treball per a tot el personal de l'establiment. No hem d'oblidar que el nombre de treballadors està dimensionat pel nombre de places legalment declarades".A part d'aquest aspecte, Carbonell també ha recordat que el fet d'allotjar a l'establiment més persones de les que permeten les places autoritzades podria suposar un risc de seguretat, en cas de qualsevol incidència que pogués haver-hi a l'establiment.

 

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF