Publicitat
Publicitat

El Govern destinarà 300.000 euros a vigilar les praderies de posidònia aquesta temporada

Més de la meitat es destinaran a controlar fondejos a les Pitiüses

El Govern invertirà fins a 300.000 euros a protegir les praderies de posidònia dels fondejos il·legals (la principal amenaça per a aquesta planta aquàtica) als espais de rellevància ambiental durant la temporada alta. Més de la meitat del pressupost es destinarà a la vigilància de les costes d'Eivissa i Formentera (177.000 euros), mentre que la resta es dividirà entre Mallorca, per a la qual estan previstos 92.000 euros, i Menorca, que disposarà de 31.000 euros.

Es tracta dels preus de licitació, que poden variar a la baixa en funció de les ofertes que facin les empreses interessades a gestionar el servei (de fet, a la convocatòria de concurs que ha publicat aquest dimarts el Govern, el 100% de la puntuació s'obté a partir de l'oferta econòmica). La campanya de vigilància està prevista fins al 30 de setembre i des de l'Executiu ja anunciaven el mes passat que s'incrementaria el control al Parc Natural de ses Salines per protegir-ne la posidònia. 

El contracte surt a licitació només uns dies després que es fes públic que el 80% dels vaixells que fondegen a Eivissa i Formentera ho fan sobre posidònia. Mentrestant, el Govern treballa en un decret per a la protecció d'aquesta planta que ja ha generat discrepàncies amb entitats ecologistes perquè el consideren massa permissiu. El Consell de Formentera, per part seva, va posar en marxa un projecte per fomentar que empreses i ciutadanis "apadrinassin" metres quadrats de posidònia, una estratègia de conservació i conscienciació.