El Govern destinarà més de 900.000 euros per a escoletes

La Conselleria d'Educació recupera la iniciativa anul·lada pel PP. També ha aprovat les instruccions del programa de reutilització de llibres de text

La Conselleria d'Educació destinarà 915.000 euros a escoletes d'Educació Infantil de Mallorca. En concret, rebran 3.000 euros anuals per aula en funcionament. El conseller Martí March ho ha anunciat així aquest dimecres. En total, a totes les Illes, es destinaran 1.500.000 euros a cent escoletes autoritzades de l'Arxipèlag.

La legislatura passada aquesta aportació es va anar reduint progressivament, fins que l'any passat es va suprimir totalment. Del pressupost global, 1.293.000 euros es destinaran a unitats autoritzades i en funcionament; 182.700 euros, als serveis educatius d’atenció primerenca de les escoletes per atendre infants amb necessitats educatives especials, i la resta, 24.300 euros, es dedicaran a espais familiars on es puguin organitzar activitats per reforçar les capacitats educatives de les famílies.

Reutilització de llibres de text

La Conselleria d'Educació ha anunciat a través de la Direcció General d'Innovació Educativa el programa de reutilització de llibres de text i material didàctic per al curs 2016/17. Aquest projecte consisteix en la creació d'un fons de llibres i material didàctic en el qual hi haurà aportació econòmica de la Conselleria, dels pares i d'altres entitats o persones que hi vulguin col·laborar.

Tots els centres públics hauran d'oferir la possibilitat al seu alumnat d'apuntar-se al programa. Ara bé, només seran d'aplicació en aquells centres on almenys un 10% dels alumnes hi participi. En el cas que no s'arribi a aquest percentatge, la implantació del programa ha de ser aprovada pel Consell Escolar.

El primer any d'implantació, els pares compren i aporten els llibres de text, que hauran de tenir una vigència mínima d'ús de quatre cursos escolars consecutius. El curs següent, l'Administració, a través del centre, comprarà els llibres de text i el material didàctic reutilitzable i els cedirà a l'alumnat mitjançant una aportació econòmica en concepte de dipòsit. Al final de cada curs, se cedeixen a l'alumnat els llibres del curs següent. En acabar l'etapa, es recupera totalment o parcialment el dipòsit inicial.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF