Fiscalia de Menors investigarà l'absentisme escolar posterior a l'agressió a la nina de vuit anys

El conseller d'Educació, Martí March, admet que el cas els ha fet "reflexionar i aprendre" com s'ha d'actuar en casos d'aquest tipus

La Fiscalia de menors obrirà diligències per investigar si l’absentisme escolar de diversos nins a l’ escola Anselm Turmeda després de l’agressió a una nina de vuit anys va vulnerar al dret a l’educació d’aquests al·lots. Així ho ha anunciat el conseller d’Educació, Martí March, en una compareixença en la qual ha valorat l’informe dels inspectors d’educació amb relació a l’agressió.

Alguns pares es van negar a permetre que els seus fills anassin a classe els dies posteriors a l'agressió, després de constatar que els suposats agressors no n'havien estat expulsats. March ha explicat que la Fiscalia li ha anunciat que s'obriran diligències per determinar si aquesta actitud pot tenir "conseqüències". La Fiscalia, a més, supervisarà les mesures que ha pres la Conselleria per garantir que es respecten els drets dels menors afectats. Entre aquestes mesures, hi ha l'expulsió temporal de set nins.

March ha subratllat que no es traca d’un cas de “ bullying” i ha insistit que la intenció de la Conselleria és que la nina quedi al centre. En aquest sentit, però, ha assegurat que “acataran” i “facilitaran” la decisió que la família prengui sobre aquesta qüestió. L’ordre d’expulsió temporal dels set menors implicats en l’agressió es farà efectiva, ha afegit, “a partir d’avui mateix”.

El conseller ha admès que la Conselleria "ha reflexionat i ha après molt” sobre la manera d'actuar en aquests casos. Amb tot, ha afirmat que la implicació de la Fiscalia de Menors i la Policia en la investigació “ha condicionat” la celeritat en la presa de decisions per part del centre. En aquest sentit, March manté que el col·legi “ha actuat correctament” i ha negat que la directora hi estigui nomenada de manera provisional. “És directora amb tots els drets i deures”, ha dit, descartant que el fet que el nomenament no s’hagi publicat al BOIB tingui cap tipus de conseqüència.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF