TRIBUNALS

Demanen un any i mig de presó per a l'exbatle de Bunyola pel jove que morí electrocutat

El judici es du a terme dijous al Jutjat Penal número 4 de Palma

L' exbatle de Bunyola Jaume Isern s'enfronta a un any i mig de presó pel jove que morí electrocutat per un fanal en una revetla d'estiu, l' agost de 2014. La Fiscalia també acusa l' electricista del Consistori, A.B.A., per a qui demana també 1 any i mig de presó. Tots dos, els considera autors d' un delicte d'imprudència greu amb resultat de mort

El Ministeri Fiscal considera que no adoptaren les més mínimes normes de cura per al manteniment de l'enllumenat públic del municipi. El fanal, situat al passeig Antoni Estarellas de Bunyola, presentava la carcassa exterior  amb deficiències en la protecció mecànica, sense estar estanc; faltava també en el registre el fusible de protecció, i en lloc seu es va col·locar una connexió amb la carcassa del bàcul de la instal·lació.

La víctima, que tenia només 18 anys, es recolzà en el fanal i rebé una descàrrega elèctrica d'almenys 137 volts que li provocà la mort. El fanal era propietat de l'Ajuntament de Bunyola i, per tant, era el responsable del seu manteniment. El Consistori tenia una assegurança de responsabilitat amb la qual ja han abonat als pares de la víctima 150.000 euros.

El judici es du a terme dijous al Jutjat Penal número 4 de Palma. La Fiscalia també sol·licita per als acusats la inhabilitació especial pel dret del seu càrrec i professió durant el mateix temps de la condemna.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF