Publicitat
Publicitat

TRIBUNALS

La Fiscalia demana 7 anys de presó per a Munar i Nadal per Studio Media

Els acusa de prevaricació, frau a l'Administració, tràfic d'influències i falsedat en document oficial per l'adjudicació d'Ona Mallorca a la societat d'Alfredo Conde

El fiscal anticorrupció Juan Carrau acusa l'expresidenta del Consell i del Parlament, Maria Antònia Munar, i l'exvicepresident del Consell, Miquel Nadal, dels delictes de prevaricació administrativa, frau a l'Administració, tráfic d'influències i falsedat en document oficial per l'adjudicació de la gestió de la ràdio insular Ona Mallorca a l'empresa Studio Media Comunicació, de la qual eren propietaris el matrimoni format per Alfredo Conde i Elisabet Diéguez. Studio Media va cobrar més de 3 milions d'euros entre els anys 2001 i 2005.

Carrau reclama per a Munar i Nadal un total de 7 anys de presó, multa de 5 milions d'euros i 24 anys d'inhabilitació especial per a tot càrrec o funció pública en el Consell de Mallorca. En aquesta causa també hi estan investigats altres exdirigents d'Unió Mallorquina, com l' exconseller insular de Territori, Bartomeu Vicens; l' exconseller insular d'Hisenda i Pressupostos, Miquel Àngel Flaquer; l'exsecretari tècnic de vicepresidència del Consell i exdirector general de Ràdio i Televisió de Mallorca, Antoni Moragues, i l'excoordinador de l'àrea de serveis del Consell i exconseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt.

L'escrit d'acusació explica que el matrimoni Conde-Diéguez, igualment processats en aquesta causa, eren amics de Bartomeu Vicens, fins al punt que Elisabet Diéguez va actuar de testaferro de Vicens administrant la societat Metalumba. Ambdós varen constituir Studio Media amb l'objectiu d'aconseguir un contracte del Consell, tot i que no s'havia fet cap convocatòria pública.

"Mancada de solvència"

"La contractació es va fer de manera tan irregular que Studio Media no complia amb requisits legals exigibles necessàriament per poder contractar amb qualsevol administració", diu l'escrit del fiscal. Carrau destaca que "la nova empresa estava mancada de locals, personal, material tècnic; la seva qualificació oficial li havia estat denegada i no estava al corrent de les seves obligacions tributàries. Estava mancada per complet de solvència econòmica", explica l'escrit d'acusació.

Entre altres irregularitats d'Ona Mallorca durant l'etapa que va ser gestionada per Studio Media, el fiscal subratlla que "no disposava de freqüència legal per emetre a Mallorca, ja que la seva freqüència era per al municipi de Capdepera i amb una escassa potència".

El fiscal demana un total de 4 anys de presó i 10 d'inhabilitació especial per a tot càrrec o funció pública en el Consell i multa de 5 milions d'euros per a Bartomeu Vicens; 8 anys d'inhabilitació especial per a Miquel Àngel Flaquer, Miquel Àngel Grimalt i Antoni Moragues, i per a Alfredo Conde i Elisabet Diéguez sol·licita un total de 4 anys de presó, multa de 5 milions d'euros i 18 anys d'inhabilitació especial.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 12/11/2017

Consultar aquesta edició en PDF