TURISME

La FEHM denuncia que a Balears "es posi en dubte la continuïtat del turisme"

Inma de Benito demana col·laboració público-privada per impulsar un "creixement sostenible"

La presidenta de la federació hotelera de Mallorca, Inma de Benito, ha criticat aquest divendres, durant la celebració d'un congrés sobre turisme sostenible, que a les Balears "es posi en dubte la continuïtat del turisme" davant unes previsions de creixement per als propers anys que mantenen aquesta activitat com a "motor" del desenvolupament econòmic. Segons de Benito, s'ha d'aprofitar el creixement econòmic, ja que durant els darrers mesos s'estan "omplint pàgines i pàgines de mitjans de comunicació utilitzant malament el concepte de saturació".

Segons de Benito, és necessari analitzar com el turisme contribueix al creixement econòmic de les Illes i al benestar dels seus ciutadans "des d'una perspectiva qualitativa". "Tan miop és qui xerra de decreixement com qui veu l'èxit en la quantitat i no en la qualitat", ha afirmat la presidenta dels hotelers el mateix dia que s'ha publicat l' enquesta de conjuntura hotelera que indica un creixement del 3,7% en el nombre de visitants que van arribar a les Illes el mes d'agost.

Durant la seva intervenció, de Benito ha assegurat que la pressió ambiental del turisme requereix una actuació "immediata, continuada, permanent i consistent" i que s'ha de fomentar el "creixement verd" perquè "augmenta la renda per càpita, però també les tones de residus, el CO2 que s'emet a l'atmosfera i els productes derivats del petroli que utilitza cada habitant". Els ciutadans, segons la presidenta de la federació,  "tenen cada vegada més doblers a les butxaques, però ens estam empobrint". No obstant això, considera que la solució passa per "millorar la productivitat" i no tant per augmentar els salaris. De Benito ha criticat que "alguns moviments socials i partits" defensin "abandonar el creixement" sense haver "reflexionat sobre l'impacte que té".

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF