Publicitat
Publicitat

Esquerra Unida rebutja la visita de dos vaixells de guerra nord-americans al port de Palma

També refusa els moviments independentistes que "cerquen fer l'ullet" als EUA perquè reconeguin la República Catalana

"Volem que el port de Ciutat sigui un port de pau", han afirmat membres d' Esquerra Unida de les Illes Balears que aquest dimarts dematí han manifestat el seu rebuig al port de Palma per la visita dels vaixells de guerra ' Bataan' i ' Porter', provinents de la marina nord-americana. "Deixen clar el domini militar, econòmic i cultural que exerceix la superpotència al món", ha manifestat en un comunicat la formació política.

Precisament és ara quan cal "reivindicar el sobiranisme contra l'imperialisme nord-americà" i advocar per "l'autodeterminació dels pobles", hi afegeix la nota. Els militants d'Esquerra Unida que han assistit a la concentració, així mateix, han deixat clar que rebutgen igualment els "moviments independentistes" que "cerquen fer l'ullet als EUA perquè reconeguin la República Catalana".

La posició d'Esquerra Unida contra l'OTAN és "ben coneguda", remarca el comunicat del partit, que s'autodefineix com l'única força que entén que el Tractat de l'Atlàntic Nord és una forma de "domini militar" que va establir-se després de la Segona Guerra Mundial i que, segons Esquerra Unida, "ja està més que desfasat". "Rere la presència d'aquests vaixells s'amaga un simbolisme politicomilitar que fa referència a l'ordre mundial" subordinat al "colonialisme nord-americà", afegeix l'escrit.

A més, la formació considera que l'impacte dels vaixells és "completament negatiu per al nostre medi".

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF