TERRITORI

Entitats ecologistes demanen al Govern més recursos per la protecció de Cabrera

Les organitzacions socials i conservacionistes advoquen per l'amplicació del parc nacional durant aquesta legislatura

Set entitats socials i de conservació ambiental han fet públic un manifest en el qual reclamen més recursos per a la protecció del parc nacional de Cabrera, advoquen per la seva ampliació durant la present legislatura i defensen la millora qualitativa de l'ús públic de l'espai natural.

Amics de la Terra, l 'Associació de Geòlegs de Balears, Creu Roja, el GOB, Greenpeace, Oceana i la Societat d'Història Natural subratllen que és "evident la necessitat de comptar amb un servei d’informació i vigilància que vetlli de forma efectiva pel compliment de la normativa i la defensa dels valors excepcionals de Cabrera". Per a això cal dotar al parc "del personal i mitjans necessaris", en particular per reforçar la vigilància de l'àmbit marítim, planteja el manifest.

Les entitats advoquen per facilitar la visita al parc "de tots els ciutadans que vulguin conèixer els seus valors naturals de forma respectuosa" i reclamen a l'Administració que impulsi aquest acostament a la societat tant dins de l'espai protegit com el seu centre d'interpretació de la Colònia de Sant Jordi.

Adverteixen, no obstant això, que aquest foment de l'ús públic ha de respectar estrictament la preservació dels béns naturals, per la qual cosa cal evitar l'"ús públic i turístic generalista". "El Govern de les Illes Balears ha de destinar el finançament adequat per abordar convenientment la gestió de Cabrera i els altres espais naturals protegits", així com facilitar la participació de les entitats socials i conservacionistes en la presa de decisions sobre el parc.

Els signants del manifest donen suport a l'ampliació "incloent hàbitats encara poc representats a la xarxa de parcs nacionals, com l'escarpe d'Emile Baudot al sud i l’escull coral·ligen del Fort d'en Moreu a l'est", i sostenen que aquesta ampliació ha de dur-se a terme durant aquesta legislatura.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF