Publicitat
Publicitat

Eivissa estudia aplicar una taxa a l'accés de vehicles per posar fi a la "sobresaturació"

La consellera insular de Mobilitat aposta per desenvolupar un pla que comenci amb aquesta mesura

El Consell d'Eivissa estudia una fórmula per posar fi a la "sobresaturació" de cotxes a l'illa i, entre les solucions, estudia cobrar una taxa per a l'accés dels vehicles.

En declaracions als mitjans, la consellera de Mobilitat d'aquesta institució, Pepa Marí, ha comentat que l'excés de vehicles a la xarxa viària de l'illa és una situació que "se'ns va de les mans", per la qual cosa és necessari regular aquesta problemàtica. "Es tracta d'una sèrie de setmanes a l'any, pràcticament un parell de mesos, quan la nostra illa estigui sobresaturada, així com les nostres carreteres i tots els espais; és una situació que crec que patim tots", ha assenyalat Marí.

La consellera ha matisat que "la solució no implica un control solament del cotxe, sinó una política general de mobilitat". "És una idea a desenvolupar, perquè realment hi ha diferents possibilitats i la taxa és una d'elles. Hem de tenir en compte que, igual que Formentera, som una illa i tenim un territori limitat", ha comentat en referència al fet que la pitiüsa menor ja té previst cobrar aquesta taxa.

Segons Marí, el primer serà estudiar "quin nivell de saturació aguanta aquesta illa i quin nivell de cotxes ens podem permetre per mantenir la sostenibilitat del nostre sistema econòmic". També, Serra ha emplaçat l'equip de govern a començar aquest estudi econòmic "com més aviat millor, per poder tenir els resultats ben aviat i poder treballar perquè aquest traspàs sigui una realitat".

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF