Publicitat
Publicitat

Drets LGTBI, memòria històrica i la lluita contra la sida: així serà la nova programació del Solleric

Cort presenta, a més de les exposicions, programes educatius i de mediació

La reivindicació dels drets LGTBI, la lluita contra el VIH sida, la recuperació de la memòria històrica i 'I want to be', un projecte fotogràfic amb visió de gènere. Aquests seran els protagonistes de la programació del Casal Solleric per a la temporada que ve. L'objectiu és, segons l'Ajuntament de Palma, "impulsar exposicions que connectin amb el debat públic i amb contingut social".

Les exposicions, que s'inauguraran al setembre, faran arribar aquestes temàtiques a les sales del Solleric de la mà d'artistes com Tolo Cañellas, Carmela García, Pepe Miralles i Fernando Sánchez Castillo. A més, està previst iniciar una programació educativa i oferir projectes de mediació relacionats amb les mostres. Així ho han explicat aquest dilluns el regidor de Cultura de l'Ajuntament, Llorenç Carrió, i el director general d'Arts Visuals i Espais Públics, Sebastià Mascaró.

"El gran repte que tenim és apropar-nos a nous públics i fer del Solleric i Ses Voltes un centre de cultura contemporània més enllà d’una sala d’exposicions", ha assegurat Carrió, qui també ha explicat que es faran convocatòries públiques obertes a tothom per a comissaris i artistes. Per part seva, Mascaró ha defensat la necessitat d' "obrir les portes del Solleric" per tal de generar "canals de servei a la ciutadania".

Pel que fa a la programació educativa, la intenció de Cort és fer tres dies a la setmana tallers per a les escoles adaptats per edats i es posaran en marxa projectes de mediació sobre les propostes artístiques que hi hagi en cada moment i que s'oferiran a les associacions o entitats veïnals que hi puguin estar interessades.