Publicitat
Publicitat

Detingut el propietari d’un bar de Palma per explotació laboral

Els treballadors feien jornades de fins a 17 hores i sense contracte

La Policia Nacional ha detingut per un delicte contra els drets dels treballadors el propietari d’un bar restaurant de Palma que imposava condicions d’esclavitud als seus empleats, amb jornades laborals de fins a 17 hores, sense contracte i per sous miserables.
La investigació dels agents de la Brigada d’Estrangeria i Fronteres va començar al juliol, arran d’una denúncia per les condicions abusives que imposava un empresari presentada per un extreballador del local, segons ha informat la Prefectura Superior de Policia de Balears en un comunicat.

Temor

Els agents van poder comprovar l’existència d’altres extreballadors que van corroborar haver fet feina en aquestes mateixes circumstàncies, davant el temor de ser acomiadats i per necessitar ingressos per subsistir. Les condicions abusives de feina consistien a realitzar jornades laborals de 12 hores diàries, arribant en alguns casos fins i tot fins a les 17 hores, durant tots els dies de la setmana i sense disposar de contracte laboral.
El propietari del local els abonava al voltant de 3,5 euros per cada hora treballada i els descomptava les consumicions que prenien per poder aguantar les llargues jornades de treball a les quals estaven sotmesos.

Ni vacances ni pagues

Els treballadors no disposaven de vacances i no cobraven pagues extraordinàries ni quitança en finalitzar la seva relació laboral. Tot això en un ambient de semiesclavitud i sense respectar en absolut el conveni d’hostaleria, sota l’amenaça d’acomiadament.
Les víctimes d’aquest empresari treballaven com a cambrers, cuiners, personal de neteja i de manteniment i no ho denunciaven per necessitats econòmiques i personals. Les investigacions han conclòs amb la detenció de l’amo del local, en l’operació policial denominada ‘Hunter’.