Publicitat
Publicitat

Demanen la dimissió del batle d'Alcúdia per permetre l'entrada de menors a la corrida de dissabte

Mallorca sense Sang i l'Associació Animalista de Balears denunciaran el promotor de la correguda

Els representants de la campanya Mallorca sense Sang i de l'Associació Animalista de Balears (ASSAIB) denunciaran que dissabte passat van entrar menors a una novillada duita a terme a Alcúdia i han demanat la dimissió del batle, Antoni Mir, per col·laborar amb l'espectacle taurí sabent que s'hi incomplí la llei.

Les entitats animalistes han anunciat en un comunicat que prendran mesures legals contra l'empresari taurí d'aquest festeig per permetre l'entrada de menors a la plaça de toros, cosa que està prohibida per llei a Mallorca.

Segons Mallorca sense Sang, el 'lobby taurí' incompleix lleis, reglaments taurins i ordenances "amb total impunitat" per organitzar curses de braus a l'illa.

Amb el que va passar dissabte passat a Alcúdia, "una vegada més els taurins es burlen de les lleis que prohibeixen l'entrada de menors a les places de toros a Mallorca", ha acusat el portaveu de la campanya, Guillem Amengual, qui ha denunciat "la passivitat de les forces de l'ordre públic que es creuen de braços davant aquestes il·legalitats".

Amengual ha criticat que la correguda de bous de dissabte es va dur a terme amb la col·laboració directa de l'Ajuntament d'Alcúdia, que hi va invertir doblers públics tot i "estar prohibit".

Ha denunciat, a més, la "col·laboració directa per part del batle, Antoni Mir, que és membre de la penya taurina d'Alcúdia, a més de soci de la plaça de toros".

"Com podem creure que aquest consistori prendrà les mesures necessàries contra l'entrada de menors si el mateix batle defensa la tortura i mort per diversió?", ha dit Amengual.

ASSAIB i Mallorca sense Sang han demanat la dimissió del batle pels dos motius: per permetre-hi l'entrada de menors i col·laborar directament amb la tauromàquia a aquest municipi.

Mallorca sense Sang ha recordat que presentarà una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) davant del Parlament balear per reclamar l'abolició de les curses de braus a les Balears. "Demostrarem que Balears diu prou a la tortura i mort per diversió", ha dit Amengual respecte d'aquest tema.

La campanya Mallorca sense Sang va començar el 2014 amb la intenció de prohibir les curses de braus a l'illa i ha sumat més de 130.000 signatures de ciutadans a favor de l'abolició de la tauromàquia a Mallorca.

A més, ha promogut la declaració de municipis antitaurins, una cosa que ja han fet 20 localitats: en els darrers temps Palma, Son Servera, Mancor de la Vall, Ariany, Deià, Sant Joan, Campanet, Manacor, Santa Margalida, Lloseta, Porreres, Algaida, Capdepera, Santa Maria del Camí, Sencelles i Artà; Costitx ho va fer el 2006, Esporles i Puigpunyent el 2009 i Consell el 2011.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF