El Consell d'Eivissa aprova una guia sobre el seu ús de les xarxes socials

El document s'inclourà com a annex en el proper Reglament de participació ciutadana

La Mesa de Transparència del  Consell  d' Eivissa , que agrupa representants dels tres grups polítics que tenen representació al  Consell –el grup socialista, el grup popular i el grup Podem-Guanyem– ha aprovat la guia que ha de definir l'ús de les xarxes socials del  Consell  Insular d' Eivissa .

La creació d'aquesta guia es va decidir per un acord del ple del  Consell en l'últim debat sobre l'estat de l'illa, i ha estat redactat pel Departament de Comunicació del  Consell , amb la coordinació de la Direcció Insular de Transparència. Aquesta guia d'usos s'inclourà com a annex en el proper Reglament de participació ciutadana.

"Aquesta guia parla dels continguts que s'han de publicar a les xarxes socials en què actualment hi ha el  Consell  d' Eivissa , com ara Facebook i Twitter, i del tractament que han de tenir aquests continguts", segons que ha explicat la directora insular de Transparència, Participació i Bon Govern, Gloria Santiago, qui ha assegurat que, pel que fa a la interacció amb la ciutadania, el  Consell  es compromet a respondre de manera "respectuosa, ràpida, fiable i precisa qualsevol dubte, proposta o suggeriment".

Els destinataris de la guia són les persones que gestionen les webs corporatives i n'actualitzen el contingut. L'objectiu és establir una sèrie de paràmetres que serveixin de guia per fer un ús responsable i adequat de les xarxes socials institucionals. Així, s'estableix que la generació de continguts de les xarxes socials del Consell  Insular d' Eivissa s'ha d'inspirar en els paràmetres de servei públic, transparència, corresponsabilitat, imparcialitat i coneixement obert.

Aquesta guia es publicarà a la nova pàgina de Participació Ciutadana del  Consell  d' Eivissa , que entrarà en funcionament a començament de l'any 2018. "El proper objectiu de la mesa de Transparència és completar i portar al ple el nou Reglament de Transparència, del qual ja tenim un esborrany, i que s'ha d'actualitzar per incloure els mecanismes de la nova administració electrònica", ha explicat Santiago.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF