Publicitat
Publicitat

El Consell de Menorca rebrà 1,5 milions d'euros per a la promoció turística

Una quantitat que sumada a la dotació pròpia del Consell s'elevaria fins a 3 milions d'euros per a un mecanisme que es considera clau per reivindicar les diferències de Menorca amb la resta d'illes 

L'equip de govern del Consell Insular de Menorca ha rebut amb alegria l'aprovació per part del Consell del Govern Balear de fer efectiu el traspàs de les competències en promoció turística. La presidenta de la màxima institució menorquina, Susana Mora ha recordat que "amb aquesta mesura s'ha assolit una fita històrica i una demanda que des de feia molts anys es traslladava a l'executiu autonòmic. No ha estat fàcil i molts equips de govern de diferent color polític ho han intentat sense èxit. A més a més, arriba en un moment clau per marcar el nostre propi full de ruta en promoció turística. És una eina imprescindible per consolidar i gestionar el model d'illa que volem, un model diferenciat de la resta de l'arxipèlag".

Mora també ha enviat un missatge a l'anterior equip de govern del Consell, ja que per a la presidenta "ara tan sols és necessari establir un calendari amb el Govern per fer efectiu el traspàs. Venim de quatre anys de paràlisis amb el Partit Popular". I més enllà dels nombres propis de l'operació, la consellera insular de Promoció Turística, Maite Salord ha ressaltat "la capacitat que tindrem per donar a conèixer com volem el nostre territori". La consellera també emfatitza "el benefici que suposarà el repartiment per a Menorca perquè passem d'un 16,85% de l'any 2015 al 17,23% per a 2017. El Consell Insular rebrà l'any que ve poc més d'un milió i mig d'euros". 

D'altra banda, el Consell ha negociat amb el Govern millorar la partida que, a través de la Llei de finançament, augmentaria en 250.000 euros anualment. Per tant, la institució disposarà de tres milions d'euros per a promoció turística. Per últim, destacar que el Consell assumirà la planificació sectorial que inclou l'aprovació dels plans de desenvolupament turístic i aquelles polítiques comunes amb altres administracions. L'acord contempla una transferència del personal necessari per poder dur a terme les funcions i serveis que s'han de traspassar.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF