TERRITORI

El Consell de Menorca pega un toc d'atenció al Govern pel decret urbanístic

La presidenta Maite Salord recorda que la Conselleria de Medi Ambient i Agricultura no té competències en la matèria

El Consell Insular de Menorca confia que la intenció reguladora del Govern balear no posi en perill el model territorial de l'illa, que té en el creixement sostenible un dels pilars fonamentals.

La màxima institució menorquina ha fet públic avui un comunicat en el qual valora la capacitat pròpia per regular les qüestions urbanístiques davant el decret que fixa els principis generals d'exoneració de les condicions de les edificacions i les instal·lacions agràries i complementàries en explotacions del camp rural a les Balears. Segons argumenten des del Consell, per la presidenta, Maite Salord, "l'aprovació del decret tindria com a efectes evidents la distorsió del model territorial del qual s'ha dotat Menorca mitjançant els corresponents instruments territorials i urbanístics que inclouen un tractament específic de les construccions i les instal·lacions en sòl rústic".

A més a més, Salord no entén com l'esborrany del decret "s'ha fet des d'una conselleria sense competències en matèria urbanística ni territorial", en al·lusió a la Conselleria balear de Medi Ambient, Agricultura i Pesca.

A propòsit d'això, la presidenta del Consell de Menorca assegura que l'esborrany "s'extralimita" pel fet que inclou les possibles exoneracions en les activitats complementàries agroturístiques.

D'altra banda, Maite Salord recorda que l' Estatut d'Autonomia recull com a competències pròpies dels consells insulars l'urbanisme, habitabilitat, ordenació del territori, agricultura, pesca i ramaderia. Per això, Salord creu que el Govern hauria de "limitar-se a establir uns principis generals a partir dels quals els consells puguin exercir la seva capacitat reglamentària".

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF