El Consell de Mallorca fa un 'mannequin challenge' per desmuntar el mite de l'amor romàntic

El vídeo s'emmarca dins la campanya 'Desmuntant Sant Valentí'

Miquel Ensenyat, Jesús Jurado, Nina Parrón i diversos representants del Consell de Mallorca han protagonitzat un vídeo, 'mannequin challenge', com a acció simbòlica de la campanya 'Desmuntant Sant Valentí', que ha posat en marxa la institució insular, per promocionar i difondre les relacions sanes i sense violència.

Els prínceps blaus no són romàntics

Els representants polítics de la institució han volgut expressar el seu compromís "amb la desmitificiació de l'amor romàntic i amb la promoció d'unes relacions afectives sanes, igualitàries i lliures de violència", basades en el respecte, segons ha informat el Consell en un comunicat.

L'objectiu de la campanya, que va ser presentada dimecres a través de la Direcció insular d'Igualtat, s'emmarca en el pacte ciutadà per una Mallorca lliure de violències masclistes.

Per la seva banda, l' Ajuntament d'Inca, l'associació Dones d'Inca i l'agent d'Igualtat del Consell han convocat una altra acció d'aquest tipus dilluns que ve, en el casal de Sa Fàbrica a les 11.30 hores on estan convidats tots els que vulguin participar. I l' Ajuntament de Santa Maria, amb col·laboració de la regidoria de Joventit i la d'Igualtat, també farà aquest dissabte un 'mannequin challenge', en què han convidat als joves del municipi.

Entre les activitats de la campanya 'Desmuntant Sant Valentí' destaca l'actuació de la monologuista Patricia Sornosa que actua aquest dissabte al Teatre d'Alaró i diumenge a Sa Congregació de sa Pobla, amb l'obra 'Genero fresco'. I el proper 15 de febrer a les 19 hores es presenta un còmic sobre Catalina Homar, a la Biblioteca Municipal Joan Alcover de Palma. Un relat que parla sobre la idea de l'amor romàntic: "Catalina Homar és un exemple de la idea de l’amor romàntic: un "príncep blau" s’enamora d’una jove pagesa i la introdueix al seu món, més interessant, elevant-la de categoria social. Però, en realitat ens parla d’una història de discriminació i sotmetiment per gènere i de poder de l’home sobre la dona", explica el Consell en el comunicat.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF