El Consell de Mallorca cedeix al Govern la caseta dels peons caminers del Trenc per al parc natural

L’edifici es convertirà en un centre d’informació i logística del Parc Natural del Trenc-Salobrar de Campos  

El Consell Insular de Mallorca ha cedit la caseta dels peons de camins del Trenc al Govern de les Illes Balears a fi que passi a formar part del Parc Natural del Trenc-Salobrar de Campos, en un marc de col·laboració entre les dues administracions.
 
Ho han anunciat el president del Consell, Miquel Ensenyat, i el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, que han visitat l’edifici amb les conselleres insulars de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, i Medi Ambient, Sandra Espeja.
 
Vidal ha agraït el gest al Consell i ha avançat que aquestes instal·lacions “tindran ara una segona vida”, amb la conversió “com a centre d’informació per als visitants del parc natural i com a punt de logística per als treballadors de l’espai natural protegit: equip directiu, tècnic i brigades de l’Institut Balear de la Natura (Ibanat)”.
 
Enguany, ha recordat Vidal, ja es fan “les primeres passes de gestió del parc amb informadors a la platja i una embarcació que vigila el fondeig sobre la posidònia”, a les quals s’afegeix ara aquest punt estratègic.
 
En la mateixa línia s’ha manifestat Ensenyat, que ha subratllat que es tracta “d’un punt de col·laboració entre institucions” i ha detallat que la caseta ha estat reformada fa poc i ara queda a disposició del Govern de les Illes Balears, “que ajudarà en la gestió” del Parc Natural del Trenc-Salobrar de Campos.
 

 

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF