El Consell i el Govern inauguren l'aixecada de barreres del túnel de Sóller

L'empresa concessionària 'esclafa' l'acte retirant el peatge hores abans

La d'aquest dijous havia de ser una de les fotos de l'any per al Consell de Mallorca: després dels entrebancs d'aquest estiu, quan els tribunals van suspendre cautelarment el rescat del túnel de Sóller, aquesta nit s'aixecaven finalment barreres per fer desaparèixer l'únic peatge de l'illa. No obstant això, l'acte simbòlic que havia organitzat el Consell ha quedat eclipsat per l'obertura del túnel unes hores abans per part de l'empresa concessionària.

"És un Govern i un Consell d'esquerres, amb una inversió de 16,3 milions d’euros, qui a la fi elimina l'únic peatge de Mallorca i posa per damunt els interessos dels ciutadans", ha afirmat aquesta matinada la presidenta del Govern, Francina Armengol, després de reivindicar que es posi fi a "la privatització de la mobilitat" a Mallorca.

El president del Consell, Miquel Ensenyat, ha assegurat que amb aquesta decisió s'aconsegueix "una Mallorca més justa" perquè "s'acaben els greuges comparatius" després d'eliminar el peatge més car de tot l'Estat. Per part seva, la consellera insular de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha afirmat que la barrera del túnel "no s'hauria d'haver posat mai" i ha celebrat el compliment d'una "reivindicació històrica" per part dels residents de la vall de Sóller.

Amb l'aixecament de barreres es posa fi a 20 anys de peatge i a una disputa entre els partits del Pacte al Consell i el PP i Ciutadans, que els acusen de malbaratar doblers públics perquè la concessió del túnel finalitza l'any 2022 i en aquell moment el rescat sortiria gratis. 

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF