Publicitat
Publicitat

El Consell rebutja el recurs de BMN contra la declaració de BIC del fons d'art de Sa Nostra

La protecció de la col·lecció serà efectiva abans que acabi l'any

El fons d'art Sa Nostra i la seva col·lecció de numismàtica seran un bé d'interès cultural (BIC) abans que acabi l'any. Aquest dimecres, la Comissió de Govern del Consell de Mallorca ha rebutjat el recurs d'alçada que va presentar BMN a la decisió d'iniciar l'expedient de protecció el desembre passat.

Els tràmits per iniciar la declaració de BIC varen aprovar-se per unanimitat i la institució insular té un any per resoldre tot el procés, fet que els obliga a tancar l'expedient abans del 20 de desembre (havent passat per la ponència tècnica, per la Comissió insular de Patrimoni i pel ple).

Amb el rebuig del recurs es "tanca un procés llarg iniciat l'any 2012, que des d'aquest equip de govern s'ha volgut prioritzar", segons ha afirmat el conseller insular de Patrimoni, Francesc Miralles, qui també ha recordat que, a partir d'ara, aquestes dues col·leccions "no es poden disgregar" i que, a més, "qualsevol moviment o intervenció sobre elles ha de ser comunicat a Patrimoni del Consell de Mallorca".

La protecció d'aquestes col·leccions respon, en part, al risc de perdre el patrimoni per la dissolució de Sa Nostra dins BMN fa uns anys i, ara, a Bankia. Amb la declaració de BIC, s'impedeix que l'art i les monedes puguin sortir de Mallorca.

Es tracta, concretament, d'un centenar de peces del fons d'art de Sa Nostra datat entre el segle XVI i la primera meitat del segle XX i una col·lecció de 484 monedes de tots els períodes culturals històrics de les Illes, que inclouen des del període púnic eivissenc fins a la Guerra Civil.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF