Un congrés per abordar les qüestions que afecten les famílies de persones amb discapacitat

Amadiba organitza aquest dijous i divendres una trobada a la qual es preveu l'assistència de més de 250 persones

Més de 250 persones assistiran dijous i divendres a l'hotel Palas Atenea al XIII Congrés balear de famílies de persones amb discapacitat, en què participaran especialistes i s'abordararan qüestions com actuar a la llar davant problemes de conducta, l'abús a les xarxes socials i les actituds sexualitzades.

L'Associació de mares de famílies de persones amb discapacitat (Amadiba) ha organitzat sis ponències que es desenvoluparan entre les 17.00 i les 20.30 hores, amb la participació de metges, psicòlegs, terapeutes familiars i professionals de la Guàrdia Civil, entre d'altres, ha informat en un comunicat.

La presidenta d'Amadiba, Elvira Jiménez, ha explicat que l'objectiu és que els especialistes informin les famílies de què han de fer "per fer les coses bé" en matèries que van des de la la prevenció fins a la cura.

Aquest congrés dirigit a famílies de persones amb discapacitat intel·lectual de Balears, professionals i tècnics en l'àmbit de la discapacitat i els serveis socials, té com a objectiu fomentar la participació de les famílies i motivar-les, reforçant les seves relacions mitjançant l'intercanvi d'experiències.

Per facilitar-hi l'assistència, Amadiba ha organitzat un programa d'oci per als assistents al congrés i un sopar.

Dijous se centrarà en 'Prevenció d'abusos i addiccions', 'Abordatge de conductes sexualitzades', 'Abús social i abús per situació de poder' i 'Prevenció de conductes de consum i abús: substàncies i xarxes socials'.

La jornada de divendres estarà dedicada a la salut, les cures i conductes, amb una xerrada sobre 'Salut a la llar: cuidar-nos per viure millor', una altra de 'Com abordar els problemes de conducta a casa: el que hem de fer i el que no' i una altra de titulada 'No siguem tòxics per favor: el paper dels pares i els germans, posem cadascú al seu lloc'.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF