Publicitat
Publicitat

ESBORRANY DE LLEI AGRÀRIA

Company diu que cerca la “dignitat” dels pagesos

Facilitar la venda directa de productes del camp i compensar l’activitat agroramadera amb estades turístiques són dos exemples, en opinió de Gabriel Company, del model de llei que s’impulsa des de la Conselleria d’Agricultura per “dignificar” la feina i la situació de la pagesia a Balears.

En un encontre amb periodistes, el titular de Medi Ambient, Territori i Agricultura va voler destacar que aquesta norma en fase d’esborrany persegueix la “viabilitat de les explotacions”, però a la vegada descartà qualsevol tracte de favor per al sector, fins i tot en els casos en els quals s’exoneri de la parcel·la mínima de 14.000 metres quadrats per a noves construccions, circumstància que l’esborrany preveu en el seu article 91.5 per a aquelles explotacions considerades prioritàries. “Ja existeix un decret elaborat per Mateu Morro que així també ho fixava”, digué Company.

Pel que fa a les estades, Company va recordar que seran complementàries a l’activitat, mai principals, perquè només les podran posar en pràctica aquells considerats prioritaris, “que són uns 370 a tot Balears”. Per ser qualificat de prioritari, més de la meitat dels ingressos de la renda del titular de l’explotació han de ser agraris.

La llei vol “donar instruments al sector agrari per desenvolupar-se i ser rendible”, explicà el conseller envoltat del seu equip.