Publicitat
Publicitat

Comença a funcionar el primer Centre d’Educació Especial de les Pitiüses

L’associació Amadiba el gestiona gràcies a un concert en el qual està involucrada la Conselleria d’Educació i l’Ajuntament de Sant Josep ha cedit l’espai

El curs escolar ha començat avui a tots els col·legis de Balears i ho ha fet també al nou Centre Concertat d' Educació Especial de Sant Josep. Aquesta escola és la primera d'aquestes característiques que es posa en marxa a les Pitiüses i la gestiona l' associació Amadiba, una entitat que fa molts anys que treballa i crea recursos per als nins amb discapacitats psíquiques greus. El centre és a les Escoles Velles, que han estat objecte d'una reforma durant els darrers mesos, després que l'Ajuntament de Sant Josep n'aprovàs la cessió.

L'escola ha iniciat el curs amb 20 alumnes de diverses edats, entre infants i adolescents. Des d'Eduació Infantil fins a la transició a la vida adulta, es divideixen el 4 aules i reben un programa formatiu personalitzat. “Ens dedicam a fer molta adaptació, tant a l’aula com amb programes individualitzats”, explica la directora de l’escola, Vanessa Rosendo. Per fer possible això treballen al centre 6 professors de pedagogia terapèutica, 4 tècnics d’educació especial i 7 psicòlegs. Les places són concertades amb el Govern balear i reservades a alumnes amb trastorns de l'espectre autista i multidiscapacitats que, per les seves característiques especials, no s'han pogut integrar a centres ordinaris.

Des de l’ Ajuntament de Sant Josep asseguren que “amb la posada en marxa d'aquest nou centre educatiu es posa fi a la situació molt complicada que patien famílies d'Eivissa que tenen nins i adolescents amb determinades necessitats especials”. De fet, segons Rosendo, dos dels alumnes que avui han començat classe a Sant Josep fins al mes de juny han hagut de viure a Mallorca.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF