Clara Serra: "Els que han fet política durant segles han estat aliens a la importància de cuidar persones"

La responsable d'Igualtat de Podem visita Palma per recollir propostes per a Vistalegre II

"Si arribam les dones en massa a la política, si l'envaïm, la política canvia". Clara Serra és la responsable d'Igualtat de Podem en l'àmbit estatal i aquest dimecres ha defensat a Palma la necessitat de feminitzar la societat, la política i l'economia, perquè "els que han estat fent política durant segles han estat completament aliens a la importància de cuidar les altres persones".

La seva visita té com a intenció recollir propostes per al congrés de Vistalegre II (la segona assemblea estatal de la formació), i qüestions com la corresponsabilitat de les tasques de cures a infants, persones dependents i majors és un dels temes que considera clau: "No es tracta només de donar possibilitats a les dones d'entrar al mercat laboral", assegura, "sinó de transformar-lo, de rearticular l'ordenació de la societat".

Després d'una reunió amb càrrecs electes de la formació dels cercles a les Illes per diagnosticar les desigualtats de cada territori, Serra ha explicat que la intenció de l'àrea que dirigeix és introduir canvis a Podem per posar fi a qüestions com que el 75% de les secretaries generals a l'Estat les ocupin homes. "M'alegra veure que a les Balears hi ha moltes dones governant", ha afirmat, però també ha recordat que "l'esquerda de gènere de vot a Podem és més pronunciada que a qualsevol altre partit" (és a dir, que voten la formació morada molts més homes que dones).

En el debat que ha tingut lloc aquest dimecres a la seu del partit també hi han participat Lucía Segura, directora general d'Igualtat de l' Ajuntament de Palma, i les directores insulars d'Igualtat als consells de Mallorca i Eivissa, Nina Parrón i Judith Romero. Totes han defensat les polítiques que impulsen des de les seves àrees.

Judith Romero ha insistit en la importància que té la creació d'una direcció insular d'igualtat i Nina Parrón ha afegit que la seva intenció a càrrec de la direcció insular és "deixar estructures per tal que si torna la dreta no li sigui tan fàcil destruir tot el que estam fent". A més, ha recordat les dificultats amb què històricament s'han trobat les dones a l'hora de fer política.

Lucía Segura ha reivindicat la importància de visibilitzar totes les violències masclistes des de les institucions, ja que "tenen l'obligació de treballar per eradicar el patriarcat", a més d'"entendre el feminisme des de totes les perspectives i totes les seves representacions" o evitar la revictimització de les supervivents de la violència masclista de la ciutat.

Com canviar la imatge "molt masculinitzada" de Podem, la manera de fer arribar les propostes de la formació en matèria d'igualtat a la societat, fer que els líders repensin la seva masculinitat i com guanyar el vot femení són altres de les qüestions que s'han debatut durant la trobada.

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF