Publicitat
Publicitat

El Círculo Balear denuncia l'OCB per falsedat documental i frau fiscal

Considera que la gestió de la caixa de resistència a favor dels docents suposa un frau a l'Agència Tributària

La Fundación Círculo Balear (FNCB) ha denunciat l'Obra Cultural Balear (OCB) per presumpte delicte de falsedat documental i ha sol·licitat la investigació tributària en la gestió de la caixa de resistència a favor dels docents que van fer vaga per un possible frau a l'Agència Tributària.

Segons informa Círculo Balear en una nota, l'OCB -que gestiona la caixa de resistència que ha arribat a reunir prop de 600.000 euros- ha abonat als docents que van fer vaga més de 130.000 euros, mitjançant rebuts en concepte de contraprestació per treball realitzat.

"Una falsedat en tota regla ja que els docents, funcionaris públics, segons les nostres informacions, no estan vinculats per contracte laboral a l'OCB. Llevat que s'entengui que estar en vaga, per intentar continuar imposant la immersió en català, és treballar per l'OCB", afirma el president del Círculo, Jorge Campos.

Círculo Balear ha denunciat els fets davant la Policia Nacional i ha sol·licitat a la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal que investigui també la comissió d'un presumpte frau fiscal.

Els diners estan subjectes a obligacions tributàries i, en emetre rebuts com a contraprestacions per treball, tant l'OCB com l'Assemblea de Docents "podrien estar intentant evitar una donació entre vius" de part de l'Obra Cultural al docent que sol·licita el cobrament, i per la "qual es tributa bastant més que declarant aquests ingressos com a rendiment de treball", explica el Círculo.

"No només munten una vaga política per continuar imposant la immersió en català, utilitzant els alumnes i servint-se dels centres educatius, sinó que a sobre sembla que volen lucrar-se amb això. Esperem que la investigació de la Policia Nacional acabi als tribunals", incideix Campos.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF