ARA DIUEN QUE...

Cifuentes mostra la seva espanyolitat pels carrers de Palma

Podem té pressa per fer polítiques, però no per explicar-les i la mort d'un conill trasbalsà l'acusat de l'assassinat de Campos

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, ha volgut demostrar la seva espanyolitat pels carrers de Palma aquest dilluns horabaixa. La política del Partit Popular s'ha passejat amb la camiseta de la selecció espanyola de futbol, coincidint amb el debut del conjunt de Vicente del Bosque a l'Eurocopa que té lloc a França.

La presidenta madrilenya també ha volgut mostrar la bona sintonia que hi ha amb la cap de llista del PP per Balears al Congrés, Teresa Palmer, i amb les populars Marga Prohens i Catalina Soler, fent campanya pel 26-J.

La mort d'un conill al cap Blanc trasbalsà l'acusat de l'assassinat de Campos

El Tribunal del Jurat de l'Audiència Provincial jutja aquesta setmana un home acusat de matar un altre home en el municipi de Campos l'any 2014. L'acusat, durant la seva declaració, per demostrar que no volia matar a ningú ha dit: "vaig anar al cap Blanc, vaig atropellar un conillet i vaig estar un any malament". L'home, acusat de clavar diverses punyalades a la víctima, ha declarat en castellà, però no ha pogut evitar dir algunes expressions en català. "Això és fer el beneit", "Ja t'ho deim que ets un cap de fava", ha dit quan es referia a la presumpta extorsió que rebia segons ell per part de la víctima. O "amb dues bufades m'hauria tomat", quan volia explicar la seva forma física.

Podem té pressa per fer polítiques, però cap ni una per explicar-les

Cada dilluns matí l'escena a la sala de premsa del parlament es repeteix: és l'hora en què s'han convocat els mitjans i Podem no ha comparegut. Aquest dilluns, un quart d'hora tard. Entre els periodistes ja es fa, irònicament, alguna porra de a quina hora i a quin minut compareixeran i es deixa entreveure un cert malestar. Durant la roda, no falta el toc d'atenció al Govern per la lentitud dels tràmits d'alguna llei, com per exemple la del benestar animal. Pressa per fer polítiques, no tanta per explicar-les.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF