Publicitat
Publicitat

Cap bar ni restaurant de la Platja de Palma ha presentat el pla de modernització

El mateix decret llei que exonerava els hotelers del compliment de la normativa urbanística vigent i els permetia fer dues plantes més marcava també una suposada iniciativa modernitzadora

Segons es desprèn d'una resposta parlamentària feta per Carlos Delgado al diputat de MÉS David Abril, cap establiment de restauració de la Platja de Palma no ha presentat el seu pla de modernització, tal com estableix el decret de zona madura aprovat pel Govern per a l'esmentat indret turístic.

El mateix decret llei que exonerava els hotelers del compliment de la normativa urbanística vigent i els permetia fer dues plantes més marcava també una suposada iniciativa modernitzadora dels establiments com bars i restaurants.

Segons les dades aportades per la Conselleria de Turisme, a la Platja de Palma hi ha 242 bars, 10 bars cafeteria, 194 cafeteries i 232 restaurants. Són prop de 700 establiments que es veuen afectats per aquest decret llei i que de moment han ignorat la normativa, potser per manca d'informació per part de la Conselleria, ja que segons afirmaren alguns petits propietaris de cafeteries, setmanes després de l'aprovació del decret llei, "ningú no ens ha notificat res", afirmaren.

La resposta que va donar l'aleshores conseller de Turisme, Carlos Delgado, sobre la petició concreta del diputat de MÉS recordava que els establiments tenen fins dia 31 de desembre per presentar els seus plans, segons marca el text amb rang de llei.

Però costa creure que en uns dies 700 establiments presentin un pla de modernització que, a més, inclou l'obligatorietat de realitzar inversions. Una mostra més que el decret llei prioritzava autoritzar noves places hoteleres a la Platja de Palma i la resta era "decorat".

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF