Publicitat
Publicitat

Un document de la Guàrdia Civil de Calvià dóna ordres especials per als detinguts de "raça negra"

Ho ha publicat avui el diari Ultima Hora i s'ha generat una forta polèmica

El diari Ultima Hora ha publicat avui una instrucció interna de caràcter oficial i per escrit dictada per la tinent comandant de la Guàrdia Civil de  Calvià que dóna ordres específiques per tractar els detinguts de "raça negra".

Segons el diari, l'ordre d'aquesta tinent diu literalment que "a partir d' ara, quan en aquest lloc principal es produeixi una detenció o es rebi un detingut de la Policia Local de Calvià, que es tracti d'un individu o individuals de raça negra ( de qualsevol nacionalitat o procedència i amb independència del motiu de la detenció ), es dirà al cap de l' Àrea d'Investigació . Si la detenció es fa de matinada, es dirà a les vuit del matí. No es realitzaran diligències d'avís a familiars ni a cap altre fins que el cap de l'Àrea d'Investigació doni les instruccions oportunes . Tan sols la de lectura de drets , exposició de la patrulla i recepció si l'hagués portat la Policia Local" , indica l'ordre oficial .

Aquesta notícia ha provocat sorpresa i indignació, ja que estableix paràmetres d'actuació diferent en funció de la raça del detingut, circumstància que contradiu la legalitat vigent, regida pel principi d'igualtat de tots els ciutadans independentment de quina sigui la seva raça, sexe o condició.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF