Publicitat
Publicitat

La CUP inicia la seva campanya pel 'sí' amb un acte davant el símbol feixista de la Feixina

La formació anticapitalista ha llegit el mateix manifest de manera coordinada a València, Barcelona i Perpinyà per reivindicar els Països Catalans

La CUP ha donat el tret de sortida a la campanya pel 'sí' al referèndum d'autodeterminació de Catalunya de l'1 d'octubre amb una lectura de manifest simultània a Perpinyà, Barcelona, València i Palma. A Ciutat, l'acte s'ha realitzat aquest dimecres al parc de la Feixina i ha tingut la presència dels diputats de la formació anticapitalista al Parlament, Eulàlia Reguant i Carles Riera.  "Tenim clar que aquest pas és l'inici perquè tots els Països Catalans puguin exercir el dret a l'autodeterminació i constituir-nos com a república", ha declarat Reguant.

"Ens hauria agradat veure un referèndum al conjunt del país. No serà així, però continuarem treballant per a la construcció nacional completa i per posar fi a la cartografia imposada pel règim del 78", ha reivindicat la CUP en el seu manifest, defensant la votació catalana com un pas més cap a "l'horitzó dels Països Catalans".

Un altre eix important del discurs ha estat la defensa del dret d'autodeterminació com a eina per "recuperar totes les sobiranies" i que "contraposa el poder popular amb el dels estats". En aquesta línia, la CUP entén el referèndum com un mecanisme per revertir el marc polític i econòmic actual. 

"Mentre l'Estat i el PP posen prohibicions, suspensions, anul·lacions i amenaces; nosaltres posam democràcia, urnes, debat, propostes polítiques i drets civils, polítics i democràtics", ha afirmat Riera. El diputat ha declarat que la CUP no preveu organitzar consultes simbòliques l'1 d'octubre a Balears ni al País Valencià, però que "la iniciativa popular és lliure i espontània".

Per la seva banda, Reguant ha declarat que confia "en la mobilització i la capacitat del poble per defensar el seu dret a votar i decidir després, a través d'un procés constituent, quin marc ens defineix". La diputada cupaire ha valorat que serà la iniciativa popular la que respondrà a l'embat estatal i garantirà la realització del referèndum. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF